Whatsapp Telefon
Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Füzyon Biyopsisi

Füzyon Biyopsisi Nedir?

Füzyon biyopsisi, erkeklerde görülen prostat kanserinin tanısını koyabilmek için yapılan işlemdir. Bunun için hastaya yapılan biyopsi sonucunda doğru ve kesin tanının konulmasına yardımcı olur.

Bunun dışında erkeklere prostat kanseri tanısını koymak mümkün değildir. Genelde diğer organlarda görülen rahatsızlıkların tanısını koyabilmek için görüntüleme tekniğinden yardım alınır. Fakat prostattan görüntü almak oldukça zor bir durumdur.

Bunun için mutlaka hastalarımızdan prostat biyopsisi ultrasonu gerçekleştirilmiş olur. Tomografi ve MR kontrolünde gerçekleştirilen uygulama ile sonuç almak zor olabiliyor.

MR kontrolünde biyopsi gerçekleştirildiğinde sadece gerekli olan noktalardan biyopsi alınmış olur. Bunun için erkeklerdeki prostat kanseri için erken tanıda füzyon biyopsisi yapılması gerekir.

Füzyon Biyopsisi Nasıl Yapılır?

Erkeklerde görülmekte olan prostat kanserinin yıllardan beri var olduğunu ve son zamanlarda artış gösterdiğini görebilmek mümkündür. Erkekler bu süreçte hayatlarını idame ettirmekte zorluk yaşarlar. Bu yüzden prostat kanseri için erken teşhis koyabilmek adına füzyon biyopsisi yapılır.

Ürologlar tarafından gerçekleşen ön muayene sonucunda şüpheli bir durum ile karşı karşıya kalınması durumunda biyopsi işlemi yapılır. Biyopsi işlemi oldukça basit ve kısa sürede yapılır. Bunun için iğne ucu ile prostatın içinden parça alınarak, mikroskopla incelenmesiyle birlikte rapor edilmiş olur. Hastanın yapması gereken farklı bir durum yoktur.

Füzyon Biyopsi Nasıl Uygulanır?

Hastanemizde gerçekleştirilecek olan füzyon biyopsisi ile Üroloji ve Radyoloji Uzmanları tarafından yapılır. Hastaya uygulanacak olan biyopsi işlemi sırasında ağrı çekmemesi ve hareket etmesini engelleyebilmek adına sedasyon uygulaması kontrolünde işlem gerçekleştirilir.

Çekilecek olan biyopsi işleminden önce hastamıza 3 Tesla MR ile Multiparametrik MR yapılması sonucunda incelemeler gerçekleşmiş olur. Prostat biyopsisi 2 farklı şekilde gerçekleştirilebilir.

Transrektal prostat biyopsi ve perine yoluyla yapılmakta olan biyopsidir. Uygulama uzman hekimler tarafından hastanın daha sağlıklı sonuç alabilmesi için karar verilmiş olur.

İlginizi Çekebilir  Port Kateter

Füzyon Biyopsisinin Avantajları Nelerdir?

Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda füzyon biyopsisi hakkında kesin bilgiye rastlamak mümkündür. Füzyon biyopside standart biyopsiye göre kanser tanısı ve teşhisi konulmasında oranla daha fazla olduğu kanıtlanmıştır.

Prostat Biyopsisi Nedir?

Bu biyopsi sayesinde iğne ile prostatın içinden alınmış olan parça sonrasında işlemin gerçekleştirilme durumudur. Günümüz şartlarında ilerlemiş olan teknoloji ile kolay ve kısa zamanda prostat biyopsisi gerçekleştirilir.

Yapılan biyopsi sonucunda prostatın dokusunu özel boyalarla işlem görmesiyle birlikte kanserli hücrelerin olup olmadığını gözlemleyebilmek için mikroskop altında inceleme yapılır.

Gerçekleşen füzyon biyopsisi sonucunda patoloji uzmanları tarafından inceleme gerçekleştirildikten sonra rapor edilir ve uzman hekimlerimiz tarafından analiz edilmiş olur.

Prostat Biyopsisi Çeşitleri Nelerdir?

Prostat kanserinin tanısını koymadan önce füzyon biyopsisi yapılmış olur. Bunun için ilk olarak hastaya MR çekimi yapılır. Yapılan MR çekiminden sonra eğer herhangi bir şüpheli durum ile karşı karşıya kalınırsa biyopsi işlemi yapılmış olur. Yapılacak olan füzyon biyopsisi 2 farklı grupta ele alınır. Bunlar: Klasik Prostat Biyopsisi ve Füzyon Prostat Biyopsisidir.

Prostat Biyopsisindeki Riskler Nelerdir?

Gerçekleştirilecek olan füzyon biyopsisi sonrasında hastanın 6 saat boyunca istirahat etmesi gerekir. Hastadan alınan biyopsi örneğinden sonra makat civarında ağrılar görülebilir ve yaklaşık olarak 5 gün boyunca idrarda kanama görülebilir. Biyopsi alınması sonucunda hastalarımızın sperm renginde farklılık görülebilir. Bu durum menide kana rastlamak ya da spermin rengindeki koyuluk görülebiliyor.

Prostat Biyopsisi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Hastanın çeşitli sebeplerden dolayı ağrılı dönemlerden geçtiği zamanlar oluşabilir. Bu durumun açıklığa kavuşabilmesi için mutlaka hastaneye başvurmalı ve uzman hekimler tarafından yardım alması gerekir.

Alınacak yardımlar sonucunda eğer herhangi bir şüphe ile karşı karşıya kalınırsa hastaya füzyon biyopsisi yapılır. Erken teşhisin her zaman hayat kurtardığını hepimiz biliyoruz.

İlginizi Çekebilir  Ameliyatsız Kanser Tedavileri

Bunun için biyopsi işlemlerinin aynı gün gerçekleştirilmesi daha sağlıklı bir karar olacaktır. Daha hızlı sonuç alınmasıyla birlikte hastaya tanı konulur ve uygun olan işlemler başlatılmış olur.

Prostat Biyopsisi Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılır?

Hasta için yapılacak olan füzyon biyopsisi için bazı hazırlıkların tamamlanmış olması gerekir. Bunun için ilk olarak hastadan idrar kültürü alınır. Alınan idrar kültürünün sonuç vermesi genelde değişkenlik gösterir.

Bu durum 3-7 gün arasında hastanenin yoğunluğuna göre değişmektedir. Daha sonra antibiyotik tedavisine başlanır. Bu süreç için hastaya 3 gün boyunca antibiyotik tedavisi uygulanması gerekiyor.

Sonrasında bağırsak temizliği yapılır. Yapılacak olan işlemin doğru sonuç verebilmesi için bağırsakların temiz olması önemli bir husustur. Son olarak kan sulandırıcı ilaçların kullanımına ara vermek gerekir. Çünkü prostat kanlanan bir organ olduğu için alınacak olan füzyon biyopsisi sonucunda idrar ve makat kanamalarının önüne geçilmiş olur.

Füzyon Biyopsisi Sık Sorulan Sorular

Gerçekleştirilecek olan füzyon biyopsisi için ağrı çekme durumu mümkündür?

Yapılacak olan biyopsi çekimlerinde hastanın ağrı çekmemesi ve doğru şekilde biyopsi işleminin gerçekleşebilmesi için sedasyon uygulaması yapılır. Böylelikle hasta hareket etmeden ve ağrı çekmeden işlem kısa süreliğine gerçekleştirilmiş olur.

Uygulanacak olan füzyon biyopsisi ne kadar süre ile gerçekleştirilmiş olur?

İşlemin gerçekleşme süresi normalde değişkenlik gösterir. Fakat ortalama bir süre vermek gerekirse 10-15 dakikalık bir süre zarfının olduğunu söylemek mümkündür.

Prostat biyopsisinden sonra ne yapmam gerekir?

İşlem kısa süre içinde gerçekleştiği için hastanın sedasyondan sonra hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Fakat bu durumdan sonra 6saatlik istirahat etmesi gerekir. Bu durum hastanın sosyal hayatını etkileyecek bir durum değildir.

Prostat biyopsisinin ne zaman yapılması gerekir?

Hasta eğer şikayetler ve ağrılar sonucunda uzman hekimlere başvurursa ve uzman hekimlerimizin şüphelenmiş oldukları bir durum ile karşı karşıya kalması sonucunda işlemin gerçekleşmesi mümkündür. İşlemin aynı gün gerçekleştirilmesinde bir sorun yoktur. Bu durum daha hızlı sonuç alabilmek ve erken teşhis koymak için yapılmış olur.

İlginizi Çekebilir  Ameliyatsız Prostat Tedavisi

Füzyon Biyopsi Fiyatları 2024

Erkekler için gerçekleştirilmiş olan füzyon biyopsisi için fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Çünkü işlemlerin gerçekleştirilmesi durumunda hastanelerin kendilerine göre belirlemiş oldukları fiyat listesi mevcuttur.

Bu fiyat listeleri hastanelerin kendilerine göre belirlemiş oldukları çeşitli sebeplerden dolayı karşımıza çıkar. Hastanemizin bünyesi altında gerçekleştireceğiniz işlemleriniz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için bizimle iletişime geçebilir füzyon biyopsisi fiyatı alabilirsiniz. Füzyon biyopsi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşın.